"Dit is vorm van uitkeringsfraude die men overal kan toepassen"

Het gerecht denkt dat er nog meer gevallen van uitkeringsfraude zijn dan de 350 die gisteren in Limburg al bekend geraakt zijn. Het gerecht onderzoekt daar een zaak van valse arbeids- en medische attesten voor ziekte- of invaliditeitsuitkeringen, vooral aan mensen van Turkse afkomst.

Volgens arbeidsauditeur Herwig L'Homme is het mogelijk de grootste sociale fraude die ze ooit ontdekt hebben. "Deze vorm van fraude is niet typisch Limburgs", zegt L'Homme. "Het is een vorm van fraude die men overal kan toepassen." 

"Wanneer men al die dossiers grondig gaat bekijken, kan het nog veel groter zijn dan wij hebben vastgesteld. Wij spreken alleen in dit dossier. En in dit dossier zullen al duizenden medische dossiers bekeken moeten worden." 

Van de vier mensen die gisteren werden aangehouden, blijven twee Turkse spilfiguren voorlopig in de cel. Twee dokters zijn vrijgelaten. 

Meest gelezen