De twee poezen van Geert Wilders hebben eigen Twitteracount

De PVV-leider heeft zijn twee nieuwe huisdieren uiteindelijk Snoetje en Pluisje genoemd. Hij liet zijn achterban namen insturen voor de poezen. Die hebben sinds vandaag ook een eigen Twitteraccount onder @Wilderspoezen, met al 1.300 volgers.

De eerste tweet verklapte de gekozen namen voor de poezen: Snoetje en Pluisje. De katten werd tijdens de verkiezingscampagne geadopteerd door de politicus en zijn vrouw. Hij riep via Twitter op om namen te verzinnen, meer dan 1.000 suggesties liepen binnen.

U kan het zo gek niet bedenken of het zat er tussen, gaande van "Minder en Minder" tot "Pim en Theo". Minder en Minder verwijst naar de "minder Marokkanen"-uitspraak van Wilders, en Pim en Theo staan voor de vermoorde Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

Wilders is een heuse dierenvriend, zijn vorige kat heette Lola. Zij stierf twee jaar geleden. "Rust zacht lieve schat", tweette de PVV-leider toen.

Meest gelezen