Neem een kijkje in de toekomstige school van prins George

Het Britse prinsje George (3,5) trekt vanaf september naar de Thomas's Battersea School in Londen. De keuze voor de school werd gisteren getweet door Kensington Palace, en dat na maanden van speculatie in de Britse pers. Prins William en Catherine 'Kate' Middleton verhuizen deze zomer naar Londen om meer koninklijke taken op zich te nemen. Over de keuze voor een kleuterschool voor prinses Charlotte (1,5) is nog niets bekend.

De nieuwe school voor George ligt op 25 minuten rijden van Kensington Palace en wordt omschreven als "een school voor de middenklasse". In het schoolbeleid staat "vriendelijkheid" als kernwaarde. Ruim 500 jongens en meisjes, van 4 tot 13 jaar, lopen er school. Naast de traditionele vakken is er ruimte voor kunst, ballet, drama, Frans, informatica en sport. Kostprijs voor één trimester: zo'n 6.000 pond (bijna 7.000 euro).

"Zoals elke ouder hebben de hertog en hertogin van Cambridge goed nagedacht over hun keuze. We zijn ons goed bewust van het vertrouwen dat ze in ons stellen en hopen dat we aan hun verwachtingen kunnen voldoen", zegt directeur Ben Thomas in een verklaring. "De hertog en hertogin hebben duidelijk gemaakt dat de komst van George niets mag veranderen aan de waarden of doelen van de school. Ze willen dat hij hetzelfde onderwijs geniet als alle andere leerlingen." Leerlingen en leerkrachten zijn alvast op de hoogte gebracht van de komst van het prinsje, derde in lijn voor de Britse troonsopvolging.

Meest gelezen