Regering verdubbelt elke euro voor Hongersnood 12-12

Voor elke euro die u stort aan het Consortium 12-12 om de hongersnood in de Hoorn van Afrika te bestrijden, legt de federale regering er een euro bovenop. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) aangekondigd in een interview met Het Laatste Nieuws.

Voorlopig is in ons land zo'n 725.000 euro opgehaald voor noodhulp aan de getroffen landen in Afrika. In Nederland is dat veel meer, al ruim 10 miljoen euro. Daarom is deze week gestart met een campagne met reclamespots op de zenders van VRT, Medialaan (VTM) en SBS (Vier).

Ook de regering wil de Belgen een duwtje in de rug geven. "Om iedereen aan te moedigen om een gift te doen, heb ik beslist om het ingezamelde bedrag te verdubbelen", aldus de minister.

De Croo rekent erop dat de Belgen hun hart laten zien. "De toestand is ongezien. In Jemen, Zuid-Soedan, Somalië en Nigeria lijden 20 miljoen mensen aan levensgevaarlijke ondervoeding, onder wie meer dan een miljoen kinderen. We hebben het te goed om dit drama te laten gebeuren."

Giften ten voordele van de slachtoffers van de hongersnood zijn welkom op rekeningnummer BE19 0000 0000 1212. Stortingen vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar (tot eind 2017). Meer informatie vindt u op de website 1212.be, waar individuen, groepen of instellingen ook giften kunnen doen en benefietacties kunnen opzetten.

Bekijk de campagnevideo:

Meest gelezen