Russische censuur struikelt over lesbische Power Ranger

Na de strenge rating 16+ voor "Beauty and the beast" struikelt de Russische filmcensuur ook over de nieuwe "Power Rangers". Die film krijgt een nog strengere rating (18+) omdat de gele Power Ranger, gespeeld door Becky G, er openlijk voor uitkomt dat ze lesbisch is.

De Russische wetgeving is bijzonder onverdraagzaam voor de holebibeweging. Sinds 2013 is het bij wet verboden om positieve uitlatingen over homoseksualiteit in het bijzijn van minderjarigen verboden.

Het homofobe parlementslid Vitaly Milonov vindt dat de nieuwe film  "Power Rangers" net als "Beauty and the beast" verboden moet worden in Rusland. Hij riep het ministerie van Cultuur op om de film "Power Rangers" niet te weerhouden in de Russische filmzalen.

De Russische censuur heeft "Power Rangers" nu de rating 18+ gegeven. Enkel volwassenen zullen de actiefilm in de Russische bioscopen kunnen gaan bekijken. In de nieuwe Hollywoodfilm is de gele Power Ranger, gespeeld door Becky G, lesbisch.

Enkele weken geleden kreeg "Beauty and the beast" de rating 16+ omdat een mannelijk personage genoegen schept in het dansen met een man. "Beauty and the beast" wordt sinds deze week in de Belgische bioscopen vertoond. "Power Rangers" komt op 5 april uit in ons land.

Meest gelezen