Zwaargewonde bij explosie in Sint-Agatha-Berchem

In de Groot-Bijgaardenstraat in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem is vanmorgen een persoon zwaargewond geraakt bij een vermoedelijke gasexplosie. De brandweer had het eerst over een dode, maar stelt dat nu bij. Daarnaast is er ook iemand lichtgewond geraakt.

Rond 7.30 uur vanmorgen is de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem opgeschrikt door een explosie gevolgd door een grote uitslaande brand op de eerste verdieping van een woonhuis met drie verdiepingen in de Groot-Bijgaardenstraat.

De brandweer heeft het vuur intussen geblust, maar de schade is aanzienlijk. De overige bewoners zijn geëvacueerd, omdat wordt gevreesd dat het gebouw kan instorten. Ze worden opgevangen door de gemeente. Ook de bewoners van de twee aanpalende panden zijn uit voorzorg geëvacueerd.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet duidelijk, vermoedelijk gaat het om een gasexplosie. Het Brusselse parket heeft een deskundige aangesteld om de oorzaak vast te stellen.

De brandweer had het in eerste instantie over één dode, maar heeft dat intussen bijgesteld naar één zwaargewonde. Die is met zware brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Hij verkeert in kritieke toestand. Het gaat om iemand die zich op de eerste verdieping van het gebouw bevond. Een bewoner van de tweede verdieping liep lichte verwondingen op.

Bekijk de eerste beelden:

Meest gelezen