30-tal gewonden na explosie en instorting in buurt van Liverpool

In Wirral, in de buurt van de Britse stad Liverpool, zijn gisteravond een 30-tal mensen gewond geraakt nadat een gebouw was ingestort. Dat melden de Britse media op gezag van de politie. Wellicht gaat het om een gasexplosie.

De veiligheidsdiensten werden rond 21.30 uur (22.30 Belgische tijd) opgeroepen voor een ingestort gebouw, waarin een dansstudio gevestigd was. De brandweer meldde via Twitter dat "verschillende gebouwen door de explosie zijn ingestort". De krant Liverpool Echo meldt dat naast ook een restaurant naast de dansstudio instortte, waar op het moment van de explosie nog verschillende klanten aanwezig waren.

Dertig mensen raakten lichtgewond, twee anderen werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis werden gebracht. De reddingsdiensten zoeken in het puin nog naar mogelijke slachtoffers.

Meest gelezen