Aanvaring tussen tanker en loodsboot voor kust van Oostende

Vanochtend is er een aanvaring gebeurd tussen een loodsboot en een tanker, op 18 kilometer voor de kust van Oostende. Dat bevestigt het MRCC (Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum) in Oostende. Er vielen twee lichtgewonden.
archieffoto

Om 4.35 uur kwam het tot een aanvaring tussen Loodsboot 1 en de tanker Gallway Fisher die onder Britse vlag vaart. Er was geen gevaar voor uitstroom of waterbezoedeling, noch was er een risico tot zinken. Beide schepen liepen wel schade op ter hoogte van de romp. De loodsboot ligt al terug in Oostende. De tanker, die geen lading had, ligt op de zandbank Westhinder. De tanker was op weg naar het droogdok in Sluiskil.

Op de Gallway Fisher vielen er geen gewonden. Op de loodsboot moesten twee Nederlandse loodsen geëvacueerd worden met de helikopter. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht met rugklachten. De situatie is volledig onder controle.

Meest gelezen