Edith Schippers gaat door als enige informateur

De Nederlandse verkenner Edith Schippers (VVD) zal als enige informateur de onderhandelingen begeleiden over een nieuw kabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Andere opties zijn van tafel, bevestigen bronnen rond het Binnenhof de berichtgeving door De Telegraaf.
GroenLinks-leider Klaver bij verkenner Schippers.

De naam van Schippers werd al genoemd, maar de partijen waren er nog niet helemaal uit. Zo werd door GroenLinks de mogelijkheid van bijvoorbeeld een tweede informateur opengehouden. Die optie is inmiddels van tafel.

Vorige donderdag werd na gesprekken met Schippers besloten dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks serieus verder gaan onderhandelen over de vorming van een nieuwe Nederlandse regering. Dat ondanks grote verschillen tussen GroenLinks aan de ene kant en met name de VVD aan de andere kant.

De partijen waren te spreken over Schippers als verkenner. Vorige week maakte de aftredende minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend dat zij niet terugkeert in een volgend kabinet. Daardoor zit ze naar eigen zeggen "in een heel mooie positie" om onderzoek te doen naar een nieuw te vormen regering.

Verkenner Schippers biedt morgen haar verslag over de verkenning aan de Tweede Kamer aan, dinsdag volgt een debat.

Meest gelezen