Hollande begint aan laatste van zijn zowat 230 buitenlandse reizen

De Franse president François Hollande is in Singapore, de eerste halte van zijn laatste diplomatieke rondreis voor hij de fakkel als president doorgeeft. Na zijn vijfjarige ambtstermijn heeft Hollande er zowat 230 buitenlandse reizen op zitten.
AFP or licensors

Met deze buitenlandse rondreis, die hem naast Singapore ook naar Maleisië en Indonesië brengt, hoopt Hollande de banden met "deze regio met een enorm economisch potentieel" te versterken.

In Singapore lunchte Hollande met zijn Singaporese tegenhanger Tony Tan Keng Yam (foto boven), maar eerst nam hij de tijd om te praten met Franse bedrijfsleiders in Singapore (foto onder). Morgen woont hij de opening bij van een bijeenkomst van zowat 170 Franse start-ups die actief zijn in de stadstaat, en zal hij een toespraak houden voor de prestigieuze "Conferentie van Singapore".

Dinsdag gaat het dan richting Maleisië, een land waarmee Frankrijk nauwe banden onderhoudt op vlak van defensie. Afsluiten doet Hollande woensdag in Indonesië, dat voor het eerst sinds het bezoek van François Mitterrand in 1986 een Frans staatshoofd ontvangt. 

Meest gelezen