Mediarelletje over Twitteraccount van poezen van Geert Wilders

De Nederlandse media zijn het niet eens over de berichtgeving over de Twitteraccount van de poezen van Geert Wilders. De openbare omroep NOS besliste om het nieuws niet te geven, de kranten deden dat wel op hun sites. Nadat VVD-politicus Frans Weisglas kritiek had geüit op de berichten over de Twitteraccount, besliste AD om het bericht weg te halen wegens niet relevant.

De Twitteraccount van de poezen van Geert Wilders heeft een mediastormpje veroorzaakt in Nederland. Verschillende krantensites bij onze noorderburen hadden het bericht opgepikt.

De VVD-politicus Frans Weisglas vroeg zich af of het wel nodig is om aan de feit aandacht te besteden, waarop AD het bericht introk.

De krant AD werd op sociaalnetwerksites bekritiseerd omdat de krant voor de kar van de VVD liet spannen. De VVD verloor acht zetels bij de recente verkiezingen in Nederland, maar werd wel de grootste partij in Nederland met 33 zetels. De PVV van Geert Wilders won vier zetels in het parlement, maar haalde daarmee "slechts" twintig zetels binnen.

De hoofdredacteur van AD reageerde op de commotie met de volgende boodschap: "Een vergissing maken is niet erg, erin volharden wel. Dus we hebben dat bericht weer verwijderd." Hij voegde er met een knipoog aan toe dat er opnieuw over de poezen zal bericht worden, zodra ze iets te melden hebben.

"En zo hebben de poezen van Geert Wilders toch nog de NOS-site gehaald", schrijft NOS.

Meest gelezen