Christelijke vakbond: "Defensie buit zijn militairen uit"

Volgens de christelijke vakbond ACV buit Defensie zijn militairen uit. De vakbond heeft een steekproef gehouden waaruit blijkt dat militairen tot 66 uur per week werken. Walter Van Den Broeck van ACV is erg scherp en spreekt over "dwangarbeid". "29 mensen doen het werk dat normaal voor 50 mensen voorzien is."

De christelijke vakbond ACV klaagt de werkdruk bij Defensie aan. Uit een steekproef van ACV blijkt dat militairen tot 66 uur per week werken. Ook het aantal overuren bij Defensie loopt op door de vele straatpatrouilles die de militairen moeten doen.

Walter Van Den Broeck van ACV spreekt over uitbuiting door Defensie. "29 mensen doen het werk dat normaal voor 50 mensen voorzien is. Zij die ontslag aanvragen, worden geweigerd door de minister. Uiteindelijk is dat een vorm van dwangarbeid."

Een jonge militair getuigt ook anoniem aan VRT Nieuws dat de balans "werk-privé" helemaal uit evenwicht is. "Relaties lopen op de klippen, vrienden zien mij nog zelden, weggaan of sporten buiten de diensten is heel moeilijk. Ik ben minimum twee à drie weken weg van huis. 's Avonds ga ik nooit naar huis, ik ben continu bezig."

Meest gelezen