Gent stuurt mobiliteitsstewards op pad voor circulatieplan

In Gent zijn sinds vanmorgen speciale mobiliteitsstewards op pad. Zij gaan de komende week de mensen informeren over wat er verandert bij de invoering van het mobiliteitsplan in de Arteveldestad volgende maandag.
Gents schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen)

Over precies een week gaat in Gent het circulatieplan in. Het verkeer zal daardoor drastisch veranderen: de voetgangerszone in het centrum wordt groter en de stad wordt ingedeeld in verschillende zones die je enkel via de stadsring kunt switchen.

Om iedereen nu goed te informeren, zijn vanaf vandaag 15 vrijwilligers op pad die in de ochtend- en avondspits automobilisten wegwijs zullen maken. "We hebben de voorbije weken en maanden al een massieve communicatie gedaan. Nu gaan we naar de plaatsen waar mensen vragen zouden kunnen hebben en op die concrete plaatsen informatie geven," aldus schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).

Volgens Watteeuw staat alles trouwens op schema om het circulatieplan volgende maandag in te voeren. Dat plan blijft evenwel onder vuur liggen. Tegenstanders hebben voldoende handtekeningen verzameld om een referendum te organiseren.

Meest gelezen