Greenpeace-activisten beklimmen schoorsteen van Total in Antwerpen

In de Antwerpse haven zijn een veertigtal activisten van Greenpeace verzameld om er een olietank, gasfakkel en 90 meter hoge schoorsteen van Total te beklimmen. Dat heeft de milieuorganisatie zelf bekendgemaakt. De activisten willen er een kunstwerk van Bonom onthullen dat een recent ontdekt koraalrif in de monding van de Amazone voorstelt. Volgens Greenpeace brengt Total het rif in gevaar door in dat gebied olieboringen te plannen.
© Eric de Mildt. All rights reserved

Onder de Greenpeace-delegatie bevindt zich volgens de organisatie ook Bunny McDiarmid, directrice van Greenpeace International. De actie maakt deel uit van Break Free, een wereldwijde beweging van burgers en organisaties die oproept tot een einde aan het gebruik van fossiele brandstoffen.

Meest gelezen