Mol Eline: "Ik leefde 3 weken op stress, dit kostte paar jaar van mijn leven"

Een ongelofelijke ervaring en een van de hoogtepunten van haar leven. Zo vat Eline haar deelname aan “De mol” samen, nu blijkt dat zij de boel al die weken probeerde te saboteren. “Het verzwijgen was niet zo moeilijk. Het is net abnormaal dat ik er nu zo openlijk over kan praten.”

De vele "flaters" van Annelies hebben velen misschien op het foute spoor gezet, maar het was wel degelijk Eline die de proeven - doelbewust - saboteerde. U weet wel, de 23-jarige politievrouw met een opmerkelijk lage conditie die in de eerste aflevering onder meer "dacht" dat de Oostkantons in West-Vlaanderen liggen. 

“Ik ben opgelucht”, zegt Eline vlak na de uitzending van de finaleaflevering. Na maanden zwijgen – de opnames vonden in november vorig jaar plaats – mag ze het eindelijk zeggen. “Maar eigenlijk heb ik weinig moeite gehad met het zwijgen. Het was voor mij een beetje een tweede natuur geworden. Je staat ermee op en je gaat ermee slapen. Het was normaal om er niets over te zeggen. Nu is het net abnormaal om er wel zo openlijk over te praten."

(Lees voort onder de foto)

Zelf kijkt ze enkel met goede gevoelens terug op het avontuur. “Ik ben superdankbaar dat ik deze ervaring mocht meemaken”, zegt ze. “Dit was een van de hoogtepunten uit mijn leven. Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat ik dit allemaal heb meegemaakt, omdat het zo irreëel is. Het was een onvergetelijke ervaring.”

En ook over haal “gemol” is ze behoorlijk tevreden. “Ik denk dat er veel dingen goed zijn gelopen en daar ben ik ook fier op. Een paar zaken zijn ook misgelopen, maar over het algemeen ben ik wel blij met mijn prestatie.” Over hoe ze precies de opdrachten gesaboteerd heeft, mag ze nog niets zeggen. Dat komt in de aflevering van volgende week nog aan bod.

Stress

“Ik heb daar drie weken op stress geleefd”, zo zegt ze nog. “Ik denk dat ik dat goed kan verstoppen, maar intern voelde ik het wel. Die deelname heeft een paar jaar van mijn leven gekost, denk ik. Die stress zal mij geen goed hebben gedaan."

"Ik denk toch dat er heel wat mensen geschrokken zullen zijn, nu ze de aflevering vanavond hebben gezien. Zeker mijn mama, maar ook sommige vrienden dachten dat het echt onmogelijk zou zijn dat ik de mol zou zijn." Ze hadden duidelijk ongelijk. 

Herbekijk de ontknoping

Meest gelezen