Radio 2 Limburg verhuist naar voormalige rijkswachtkazerne in Hasselt

Radio 2 Limburg verhuist in juni 2018 van het huidige gebouw aan de Via Media naar de rechtervleugel van de gerenoveerde rijkswachtkazerne. De rijkswachtkazerne maakt deel uit van het nieuwe stadhuis in Hasselt. Het huidige gebouw wordt verkocht.

Radio 2 Limburg heeft verhuisplannen. Midden 2018 zal de regionale radiozender onderdak vinden in de rechtervleugel van de oude rijkswachtkazerne in Hasselt.

"Al van bij de start van de verbouwing van de oude rijkswachtkazerne was het de bedoeling dat een derde partij naast de stad en het OCMW, haar intrek zou nemen in een gedeelte van het gebouw", zegt de Hasseltse burgemeester Nadja Vananroye.

"Met Radio 2 Limburg is dat een vertrouwde naam geworden. Net als wij kiest Radio 2 Limburg er bewust voor om te verhuizen naar het kloppend hart van de stad waar de zender prominenter in het straatbeeld aanwezig zal zijn."

Radio 2 Limburg "dicht bij de mensen"

De VRT heeft een huurovereenkomst van tien jaar afgesloten en zal de radiotechnische inrichting van de vleugel van de rijkswachtkazerne voor zijn rekening nemen.

"Radio 2 wil dicht bij de mensen zijn en de nieuwe locatie leent zich hier goed toe", meldt Jan Knudde van Radio 2. "Het gebouw ligt aan een nieuwe verbinding naar het centrum van Hasselt, vlakbij het toekomstige stadhuis. Zichtbaar zijn is een belangrijke troef voor Radio 2 en dat zal voor onze redactie zeker het geval zijn.”

De oude rijkswachtkazerne werd gebouwd in 1879. Tot 2001 was de Hasseltse Rijkswacht er gevestigd. Sinds een tweetal jaar is het gebouw in handen van de stad Hasselt.

Meest gelezen