Stephen Hawking zocht een nieuwe stem, en vond die ook

Het was hoog tijd voor een update, dacht Stephen Hawking onlangs over zijn "robotstem", die de wereld intussen al meer dan 30 jaar kent. Daarom organiseerde hij, in samenwerking met de Britse liefdadigheidsinstelling Comic Relief, een soort talentenjacht, waarbij celebrity’s hun stem in een auditie mochten aanbieden. En er was een winnaar, uiteindelijk.

De zoektocht gebeurde in het kader van "Red Nose Day", een grote geldinzamelingsactie in Groot-Brittannië voor het goede doel, waarbij rode neuzen centraal staan. De bekende Britse wetenschapper wilde ook zijn steentje bijdragen en deelde zijn ervaringen met de celebrity’s, die hengelden naar deze unieke prijs, met het grote publiek.

Het waren niet de minsten die hun kans waagden. Onder meer Liam Neeson, Anna Kendrick, Rebel Wilson, Gordon Ramsay, Miss Piggy, Eddie Redmaine, Lin-Manuel Miranda en Kylie Minogue deden op hun eigen manier hun best, ook al kon Hawking vaak nauwelijks overtuigd worden.

Maar er moest een winnaar zijn en die had in een vorig leven in ieder geval al zijn beste beentje voorgezet om een zekere Rita op te voeden. Geniet alvast van ruim 5 minuten puur entertainment:

Meest gelezen