Twee doden bij treinongeluk in noorden van Nederland

In de Nederlandse provincie Friesland zijn een volwassene en een kind gedood toen hun auto werd aangereden door een trein. Op dezelfde onbewaakte overweg was er begin februari ook al een ongeluk. Toen vielen er wel geen gewonden.

Het ongeluk gebeurde iets voor de middag in de buurt van de stad Harlingen in de noordelijke provincie Friesland. Een auto was net vertrokken van op een afgelegen boerderij en werd aan een onbewaakte overweg aangereden door een trein.

De auto werd 250 meter meegesleurd voor de trein tot stilstand kwam. De twee inzittenden -een volwassene en een kind- zijn omgekomen.

Andere kinderen die het ongeluk zagen gebeuren, werden naar de boerderij geleid waar ze opgevangen werden door slachtofferhulp. Op de boerderij was een lammetjeskijkdag voor een school aan de gang.

In de trein zaten een twintigtal mensen. Het treinverkeer op de lijn is stilgelegd.

In februari ook al ongeluk aan zelfde overweg

Volgens ProRail -de uitbater van het Nederlandse spoorwegnet- ging het om een particuliere onbewaakte overweg zonder slagbomen. Wel zijn er lichten die gaan knipperen als er een trein aankomt.

Op 8 februari is er op dezelfde plaats al een auto aangereden door een trein. Daarbij raakte niemand gewond. ProRail onderhandelt sindsdien met de eigenaar van het land om de particuliere overweg op te heffen.

Meest gelezen