United Airlines in oog van de storm wegens weigering meisjes met legging

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is in het oog van een Twitter-storm komen te staan nadat twee tienermeisjes aan boord van een vliegtuig werden geweigerd omdat ze een legging droegen.

De tieners wilden het vliegtuig nemen van de Amerikaanse stad Denver naar Minneapolis, maar werden aan de gate tegengehouden omdat ze een legging droegen. Als ze hun vlucht nog wilden nemen, moesten ze van kleding veranderen. "De twee meisjes kregen te horen dat ze niet aan boord konden gaan tot ze correct waren gekleed. Ze maakten er geen problemen van, maar misten wel hun vlucht", aldus de woordvoerder van United Airlines.

De Amerikaanse activiste Shannon Watts was ook op de luchthaven en hoorde de discussie. Ze plaatste meteen een boze tweet. "Dit gedrag is seksistisch en viseert jonge meisjes", klonk het. Bovendien mocht de vader van de meisjes volgens Watts wel met een short op het vliegtuig. Meteen werd een discussie op Twitter ontketend. De Amerikaanse actrice Sarah Silverman liet zelfs weten van maatschappij te willen veranderen.

(lees verder onder tweet) 

Even later kwam United Airlines met meer uitleg. Bleek dat de meisjes met een speciale pas reisden voor (naasten van) medewerkers van de luchtvaartmaatschappij. En voor die passagiers geldt een speciale dresscode die ook geldt voor de medewerkers. Leggings zijn wat dat betreft kennelijk not done. "Bericht voor onze gewone klanten: jullie leggings zijn welkom", aldus nog United Airlines.

Een uitleg die voor velen op Twitter niet echt bevredigend is. Zo liet actrice Sarah Silverman verstaan geen begrip te hebben voor "zo'n ouderwetse maatregel die vrouwen viseert". Het Amerikaanse model Chrissy Teigen grapte dan weer dat ze volgende keer enkel een jeans en een sjaal zal dragen.

United Airlines liet bij monde van zijn woordvoerder enkel nog weten dat de maatschappij beter had kunnen communiceren over de hetze. Maar een update van de dresscode lijkt er niet meteen aan te komen.

Meest gelezen