Vijfde editie Leuven Jazz lokt recordaantal bezoekers

De vijfde editie van Leuven Jazz heeft de voorbije anderhalve week 6.500 toeschouwers gelokt. Daarmee kreeg het festival van 18 tot 26 maart een recordaantal bezoekers over de vloer. Onder anderen Avishai Cohen en Jeff Neve met de LUCA Jazz All Stars lokten veel volk.

Leuven Jazz heeft er een succesvolle editie opzitten. De optredens in de studentenstad van onder anderen Ron Carter & Richard Galliano, Avishai Cohen en de LUCA Jazz All Stars met onder anderen Jeff Neve en Bert Joris hebben 6.500 bezoekers gelokt.

Leuven Jazz liep van 18 tot 26 maart en bracht een gevarieerde affiche met internationale toppers en Belgisch talent. Er waren ook akoestische huiskamerconcerten en een tentoonstelling door kunstenaars van De FactorY.

Het B-Jazz International Contest 2017 (het vroegere Jazz Hoeilaart) voor groepen met muzikanten jonger dan 30 jaar werd gewonnen door het Spaanse Dahoud Salim Quintet, terwijl het tijdschrift Jazzmozaïek de jaarlijkse Award die haar naam draagt, toekende aan de Belgische bassist Nicolas Thys, die onder meer met Tom Barman meespeelt in Taxiwars.

Meest gelezen