Waalse Gewest neemt site van Caterpillar in Gosselies over

Het Waalse Gewest en de Amerikaanse industriële gigant Caterpillar hebben een akkoord bereikt over de fabriek en het terrein in Gosselies nabij Charleroi. Wallonië neemt die site over voor één symbolische euro. Vorig jaar kondigde Caterpillar de sluiting van de fabriek in Gosselies aan.

De sluiting van Caterpillar in Gosselies is vorig jaar ingeslagen als een bom. Sindsdien werd er moeizaam onderhandeld tussen de Waalse regering en Caterpillar, maar vandaag is er een deal.

Caterpillar staat het terrein van 93 hectare, drie grote fabriekshallen, twee kantoren, een grote parking en een groot deel van de infrastructuur af aan Sogepa, een investeringsarm van het Waalse Gewest. Dat betaalt daar één symbolische euro voor. In de boeken van Caterpillar staat de site ingeschreven tegen een waarde van 143 miljoen euro.

De Waalse regering wil op die site nieuwe activiteiten helpen opstarten. Volgens de beurskrant L'Echo hebben zich al een twintigtal geinteresseerde bedrijven gemeld. De vakbonden zijn tevreden over de aankoop door het gewest.

Op dit ogenblik werken er nog 2.000 bij Caterpillar in Gosselies. Het bedrijf is een grote werknemers in de regio rond Charleroi, die toch al erg getroffen is door werkloosheid.

Meest gelezen