Zware ochtendspits door defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-Woluwe

De ochtendspits vanuit het oosten van het land naar Brussel verloopt moeizaam door een defecte vrachtwagen in Sint-Stevens-Woluwe. Op de aansluiting van de Brusselse ring met de E40 is daardoor één rijstrook versperd. Wie vanuit Aarschot, Tienen of Limburg naar de hoofdstad rijdt, moet 1,5 uur wachttijd inrekenen.

Even voor 8 uur werd de vrachtwagen getakeld, maar de hinder is daarmee nog niet meteen van de baan, vertelt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman. "Het verkeer vanuit Leuven zal nog tot het einde van de ochtendspits erg moeizaam verlopen. De aansluiting met de Brusselse ring is een cruciale plek voor de verkeersstroom."

Wie vanuit Aarschot en Tienen naar Brussel moet, zal bijna 1,5 uur extra moeten aanschuiven op de E40, tot aan de Brusselse ring. Beeckman benadrukt dat het geen goed idee is om via de gewestwegen om te rijden. "Ook de lokale wegen naar de hoofdstad zijn stilaan verzadigd aan het geraken. Omrijden heeft dus geen zin meer. Op de N2, de Leuvensesteenweg tussen Leuven en Brussel is het nu al 45 minuten aanschuiven. Wie dat traject moet nemen, vertrekt best gewoon wat later, als dat kan."

Limburgers rijden beter niet via Antwerpen

Voor wie vanuit Limburg naar Brussel moet, biedt de alternatieve route langs Antwerpen helaas geen soelaas, zegt Beeckman. "Door verschillende kleinere incidenten verloopt de spits daar ook bijzonder moeizaam. Op de Antwerpse ring richting Nederland zijn er momenteel twee rijstroken versperd. De Liefkenshoektunnel is daardoor tot het einde van de ochtendspits tolvrij."

Meest gelezen