Video player inladen...

De drie van Ward Verrijcken: "Waarom is Smurfin de enige vrouw in Smurfenland?"

Onze filmreporter Ward Verrijcken bespreekt deze week "Ghost in the shell", "The boss baby" en "De Smurfen en het verloren dorp". "De paasvakantie staat voor de deur. Dat betekent heel wat nieuwe kinder- en gezinsfilms in de bioscoop. Deze week in de aanbieding: de Smurfen die een verloren dorp ontdekken, een heel bazige baby en Scarlett Johansson als een spectaculaire actieheldin", meldt Verrijcken.

Ghost in the shell (VS)

regie Rupert Sanders
met Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Pitt, Chin Han, Danusia Samal, Lasarus Ratuere

De fans van manga, de Japanse animatiekunst, kunnen hun hart ophalen
aan “Ghost in the shell”. Het is een “live action”-verfilming van de gelijknamige stripreeks. Centraal staat Major, een hoogtechnologische
heldin. Ze is een artificieel intelligent wezen. De hersenen van een echt meisje zijn ingepland in het lichaam van een heel verleidelijke robot.

Major moet de jacht openen op cyberterroristen in een fictieve toekomst. De kunst bestaat erin om te weten waar de dreiging van die cyberterroristen vandaan komt. Misschien komt die wel uit de eigen organisatie van Major, de Section 9.

“Ghost in the shell” is een wat lijzige actiefilm. De film waarschuwt tegen de mogelijke gevaren van onze hoogtechnologische wereld, waarin we voortdurend online met elkaar in communicatie zijn. Het is bijna een pamflet tegen de gevaren van het internet. De grootste attractie van deze film is Scarlett Johansson als de schaars geklede titelheldin.

The boss baby (VS)

regie Tom McGarth
met Tobey Maguire, Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, ViviAnn Yee, James Ryan

Er zijn ook twee grote tekenfilms uit Hollywood die deze week in première gaan. Laten we beginnen met “The boss baby”. Dat is een kleurrijke en hilarische tekenfilm over het 7-jarige jongetje Tim Templeton.

Het mannetje is niet opgezet met het nieuwe broertje dat in zijn gezin wordt geïntroduceerd. Het is een eigenaardige baby die altijd gekleed is in een zwart maatpak. De baby heeft ook altijd een geheimzinnig aktentasje bij.

Tim moet met de moed der wanhoop op zoek naar de affectie van zijn ouders. Hij ontdekt dat de nieuwe baby onderdeel is van een complot om de wereldorde en de liefdesbalans in de wereld te verstoren.

Dat levert een heel grappige tekenfilm op, die heel kleurrijk is. De film is echt geschikt voor jong en oud.

De Smurfen en het verloren dorp (VS)

regie Kelly Asbury
met Ariel Winter, Joe Manganiello, Michelle Rodriguez, Julia Roberts, Ellie Kemper, Mandy Patinkin, Rainn Wilson, Demi Lovato

De Smurfen zijn de voorbije jaren opgedoken in twee grote Hollywoodfilms. In de films kregen ze het gezelschap van echte acteurs, maar die formule bleek niet heel goed te werken. Voor deze derde film werd beroep gedaan op animatie. Het is een onvervalste tekenfilm geworden: “De Smurfen en het verloren dorp”.

De Smurfen zijn nog steeds op de vlucht voor de boze tovenaar Gargamel. Gargamel lokt hen naar het verloren dorp uit de titel. Tot hun grote verbazing ontdekken de Smurfen dat daar een andere en geheimzinnige Smurfenpopulatie woont.

“De Smurfen en het verloren dorp” is een tekenfilm met een feministisch kantje. Er wordt eindelijk een antwoord gegeven op de vraag: Hoe komt het dat Smurfin de enige vrouw is in de wereld van de Smurfen?


Meest gelezen