Canadees mag familienaam niet op nummerplaat zetten

25 jaar lang was er geen enkel probleem, maar eind december kreeg Lorne Grabher uit Dartmouth, Canada, van het plaatselijk Departement van Motorvoertuigen het bericht dat hij zijn gepersonaliseerde nummerplaat weldra moest inleveren. Op die nummerplaat staat immers "GRABHER". Volgens het Departement kunnen anderen immers niet weten dat "het hier om een familienaam gaat en kunnen ze het verkeerdelijk interpreteren als een onaanvaardbare slogan". Met dank aan Donald Trump en zijn "Grab her by the pussy"-uitspraak.

De nummerplaat was 25 jaar geleden een cadeautje voor Grabhers vader en leverde sindsdien geen enkel probleem op. Tot nu en dat pikt Grabher niet. "Hoe is het toch mogelijk dat de provincie van Nova Scotia en zijn regering iemand kan discrimineren op basis van zijn naam? Terwijl ik mijn kinderen altijd geleerd heb trots te zijn op hun naam. En ik ben nog nooit iemand tegengekomen die zich door mijn naam beledigd voelde", aldus de man op CBC News.

"Bovendien heb ik helemaal niets met Donald Trump. Hij is een onnozelaar. Hij geeft geen zier om iemand anders. Ik wil niet met hem in verband gebracht worden."

Volgens een woordvoerder van het Departement voor Motorvoertuigen was er een klacht binnengekomen dat deze nummerplaat geweld tegenover vrouwen promoot en daarom beter uit het verkeer geweerd wordt.

Momenteel rijdt de man met de nummerplaat van zijn zoon, waar wel nog "GRABHER" op staat. Hij hoopt dat het plaatselijke Departement voor Motorvoertuigen nog van mening verandert.

Meest gelezen