Chris Pratt: "Ook al ben ik een man, toch heb ook ik gevoelens"

Chris Pratt is momenteel bezig met de opnames van "Jurassic world 2" en dat betekent dat hij er opnieuw zo afgetraind mogelijk moet uitzien. Zijn dieet werd daarom aangepast, en dat is niet altijd van harte, zoals hij vorige week met een reeks grappige filmpjes op zijn Instagramaccount duidelijk maakte. Maar al snel volgden op sociale media negatieve commentaren dat hij er "slecht en ongezond" uitzag en dat zijn gezicht er "als een skelet" begon uit te zien. Op zijn eigen manier kaartte Pratt daarna "body shaming" bij mannen aan.

Het was ook niet de eerste keer dat de 37-jarige acteur te maken kreeg met kritiek op zijn lichaam. Zo was hij eerst "die dikke" uit de tv-serie "Parcs and Rec" en regisseur James Gunn vond aanvankelijk zelfs dat hij door zijn uiterlijk niet geschikt was voor zijn rol in "Guardians of the galaxy".

Nu Pratt bezig is met de opnames van het vervolg op de blockbuster "Jurassic world", publiceerde hij vorige week een aantal filmpjes waaruit moest blijken dat die rol weer het nodige eiste van zijn lichaam. Zoals dit filmpje bijvoorbeeld, waarin hij laat zien hoe hij zijn honger tegenwoordig stilt:

Maar de filmpjes resulteerden in negatieve commentaren, die Pratt niet onberoerd lieten. Hij, en daarna diverse nieuwsmedia, grepen de reacties aan om de problematiek van "body shaming" bij mannen aan te kaarten. Pratt: "Sommigen zijn zelfs zo ver gegaan om mij als ‘skeletachtig’ te omschrijven. Wel, ook al ben ik een man, dat betekent nog niet dat ik ongevoelig ben voor jullie praatjes. Kritiek geven op hoe iemand er uitziet doet pijn."

Maar Pratt zou Pratt niet zijn, mocht hij niet eindigen met een grappige noot en hij publiceerde daarom een selfie waaruit moest blijken wat hij een gezond lichaam vond, met nul procent lichaamsvet:

Meest gelezen