EPP

Darlene Cates ("What's eating Gilbert Grape") is overleden

In de VS is Darlene Cates gestorven. De actrice was vooral bekend van haar rol als Bonnie Grape, de zwaarlijvige moeder in "What's eating Gilbert Grape" uit 1993. Ze was 69.

"Het is met een bitterzoet hart dat we meedelen dat onze dierbare echtgenote, moeder en grootmoeder Darlene Guthrie Cates veeleer onverwacht, maar vredevol in haar slaap naar huis is geroepen op zondagochtend 26 maart." Met die religieuze boodschap heeft Sheri Cates Morgan op Facebook bekendgemaakt dat haar moeder is gestorven.

Bij het brede publiek is Cates vooral bekend van haar rol als Bonnie Grape in "What's eating Gilbert Grape", een film van Lasse Hallström uit 1993 met Johnny Depp en Leonardo DiCaprio. Daarin speelde ze de zwaarlijvige moeder van hun personages. DiCaprio kreeg een Oscarnominatie voor acteur in een bijrol voor zijn vertolking.

Volgens The Huffington Post kreeg Cates de rol nadat auteur en scenarist Peter Hedges haar in een talkshow over en met zwaarlijvige mensen had gezien. Op dat moment woog ze meer dan 270 kilo. Later speelde Cates mee in series als "Picket fences" en "Touched by an angel". Ze is ook te zien in de film "Billboard" die binnenkort verschijnt.

Meest gelezen