Investeringsfonds Bain Capital ziet af van overname petflessenfabrikant Resilux

Het Amerikaanse investeringsfonds Bain Capital ziet af van een overname van Resilux, de petflessenfabrikant uit Wetteren. Dit raakte vandaag voorbeurs bekend. De handel in het aandeel was even opgeschort in afwachting van een mededeling. Het aandeel van Resilux opende ruim 17 procent lager, op 154 euro per aandeel.
BELGA/DIRKX

Bain Capital geeft aan door de Duitse mededingingsautoriteit op de hoogte te zijn gebracht dat de voorgenomen gecombineerde verwerving van Resilux en het Britse Petainer Topco geen goedkeuring heeft verkregen in een Fase I-onderzoek en onderworpen zou moeten worden aan een Fase II-onderzoek. Dat zou volgens Bain Capital "de gecombineerde verwerving bemoeilijken in de context van de vereiste timing voor een delisting (van de beurs halen, red.) van Resilux".

Het investeringsfonds benadrukt dat het afblazen van de overname van Resilux "geen enkele wijziging inhoudt van de beoordeling van de sterktes van zowel Resilux als Petainer, noch is dit het resultaat van negatieve bevindingen tijdens het due diligence onderzoek".

Intentie tot overname

Bain Capital had begin februari zijn intentie bekendgemaakt tot overname van Resilux. Het investeringsfonds wilde daarbij 195 euro per aandeel bieden om Resilux van de beurs te halen. De familiale hoofdaandeelhouders en de raad van bestuur steunden het bod. Bain Capital had daarbij meteen bekendgemaakt ook een princiepsakkoord op zak te hebben voor de overname van een "andere niet-beursgenoteerde onderneming actief in dezelfde sector" en gaf aan die twee bedrijven te willen combineren.

De familiale aandeelhouders hebben nu 57,6 procent van Resilux in handen. De handel in het aandeel Resilux is vanochtend opgeschort in afwachting van een mededeling. Resilux stuurde daarop een persbericht, waarin het bedrijf bevestigt dat de overname is afgeblazen.

Aandeel opent ruim 17 procent lager

Het aandeel van Resilux is vandaag ruim 17,76 procent lager geopend, op 154 euro per aandeel. De handel in het aandeel was even opgeschort in afwachting van een mededeling.

Meest gelezen