Inwoners Oostende krijgen brieven en facturen uit 2014 in de bus

In Stene, bij Oostende, hebben verschillende mensen vorige week post gekregen uit 2014. De kerstkaartjes, brieven en facturen van drie jaar geleden werden vergezeld van een brief met excuses van Bpost. Een postbode had de post namelijk jarenlang weggegooid.

De post dook na al die jaren op in een sporttas. "De postbode in kwestie is intussen ontslagen, maar hij bezorgde ons wel veel problemen", zegt gedupeerde Hendrik Van Eycken. "In het begin dachten wij dat we een factuur waren vergeten te betalen, maar nu blijkt dat dat niet klopt. Wij hebben daardoor extra kosten gehad."

Mensen die kosten hebben door de achtergehouden post, moeten een klacht indienen bij de politie. Bpost zelf zal geen schadevergoeding uitkeren, zegt woordvoerder Barbara Van Speybroeck. "Wij zijn als bedrijf ook slachtoffer van deze malafide praktijken en hebben zelf ook een klacht ingediend. We raden dus alle mensen die dat willen aan om een klacht in te dienen. Ze kunnen daarbij gebruikmaken van het pv-nummer van Bpost."

Meest gelezen