Klarafestival klokt af op 23.500 bezoekers

Het Klarafestival dat liep van 9 tot en met 24 maart klokt af op 23.500 bezoekers. In totaal 1.285 artiesten speelden 28 voorstellingen. De insteek van deze editie - migratie, ballingschap en identiteit - was brandend actueel te noemen. 

Het hoogtepunt van het Klarafestival was een symbolisch concert van het Nationaal Orkest van België samen met het Syrian Expat Philharmonic Orchestra aan de vooravond van de herdenking van de aanslagen op 22 maart. 

Daarnaast traden er nog verschillende grote symfonische orkesten tijdens de 28 voorstellingen. Zo was het legendarische New York Philharmonic en het Rotterdams Philharmonisch Orkest van de partij en kwam het Taiwan Philharmonic voor het eerst naar België.

Er was ook ruimte voor innovatie en activiteiten buiten de concertzaal. Zo stonden er onder meer een flashmob, vijf muziektheaterproducties, tien "artist talks" en een poëtische lezing van de liedcyclus "Dagboek van een verdwenene" van Leoš Janaček door regisseur Ivo Van Hove op het programma.

Meest gelezen