Meer dan een miljoen kijkers zagen hoe de mol ontmaskerd werd

Wekenlang zat tv-kijkend Vlaanderen aan de buis gekluisterd voor "De mol" en dat was gisteren tijdens de ontknoping niet anders. Maar liefst 1.130.263 mensen zagen Davey de prijzenpot van 27.250 euro binnenrijven en - belangrijker nog - Eline ontmaskerd worden als mol.

Op maandagavond neemt "De mol" (Vier) het traditioneel op tegen concurrerende programma's "De noodcentrale" (Eén) en "Blind getrouwd" (VTM). Ondanks het mooie lenteweer hielden ook die twee programma's stevig stand. "Blind getrouwd" mocht op 865.849 kijkers rekenen en naar "De noodcentrale" zapten 716.957 kijkers. Als we de hele tv-avond bekijken, moet "De mol" alleen kijkcijferkanon "Thuis" laten voorgaan.

De ontknoping van "De mol" gisterenavond haalde zo een marktaandeel van 42,1 procent op de doelgroep Verantwoordelijken Voor Aankoop 18-54-jarigen. Het was ook de meest bekeken aflevering van het programma dit seizoen.

Het is het tweede jaar op rij dat finale van "De mol" op meer dan een miljoen kijkers mag rekenen. Nog net iets meer mensen (1.177.412) zagen vorig jaar Gilles Van Bouwel ontmaskerd worden. Qua gemiddeld aantal kijkers per aflevering scoort dit jaar dan weer net iets beter: 1.147.621 kijkers tegenover 1.109.264 kijkers vorig jaar.

Meest gelezen