Michel Follet: "Donna was de commerciële luis in de pels van de VRT"

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Donna van start ging, de radiozender van de VRT die vooral in de jaren 90 hoge toppen scheerde. "We brachten een schokgolf teweeg", blikt boegbeeld Michel Follet op Joe terug. Via sociale media staan ook andere presentatoren van weleer stil bij de verjaardag van het ter ziele gegane kanaal.

Op 28 maart 1992 maakte Vlaanderen kennis met Donna, een gloednieuw radiostation van de openbare omroep dat voluit op pophits inzette en zo al snel een hip imago kreeg. Op het hoogtepunt bereikte het kanaal een marktaandeel van bijna 40 procent.

Na de eeuwwisseling nam de populariteit van Donna zienderogen af. In 2009 trok de VRT definitief de stekker uit de zender om plaats te ruimen voor MNM. Toch staan veel medewerkers van weleer vandaag stil bij wat de 25e verjaardag van Donna zou zijn geweest.

"We waren de commerciële luis in de pels van de VRT", blikt Michel Follet op Joe terug. Hij was destijds een van de grootste boegbeelden van Donna en was vooral bekend van het ochtendblok "Jabbedabedoe". "Ook collega's vroegen zich af wat we zouden uitspoken. Horizontale programmatie of elke dag hetzelfde uitzenden was toen erg ongewoon. We brachten een schokgolf teweeg."

Video player inladen...

OPROEP: Stuur ons foto's van uw gadgets van Donna
Hebt u nog gadgets of andere memorabilia van Donna liggen?
Stuur ons een foto en uw verhaal via info@deredactie.be.

Via sociale media blikken ook andere presentatoren en mensen achter de schermen vandaag terug op de start van Donna. Een overzicht:

Meest gelezen