Noord-Korea zou opnieuw rakettest hebben uitgevoerd

Noord-Korea zou opnieuw een rakettest hebben uitgevoerd. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van twee bronnen binnen de Amerikaanse Defensie. De test zou afgelopen vrijdag zijn uitgevoerd.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Volgens een van de vertegenwoordigers van de Amerikaanse Defensie zou de technologie die vrijdag werd getest in staat zijn om een  langeafstandsraket te dragen. Het zou de derde test zijn die de afgelopen weken met soortgelijke technologie is uitgevoerd.

De VS vermoedt dat het regime in Noord-Korea werk maakt van een kernraket die Amerika zou kunnen bereiken.

Begin deze maand lanceerde Noord-Korea nog vier raketten in wat een oefening zou zijn geweest. De raketten kwamen neer in de Oostzee. Het doelwit van de oefening zou de Amerikaanse basis in Japan geweest zijn. Vorige week nog maakte buurland Zuid-Korea bekend dat Noord-Korea een mislukte test had uitgevoerd. Volgens het Amerikaanse leger ontplofte de raket enkele seconden na de lancering.

Onderhandelingen over kernwapenverbod

Het nieuws van de laatste test raakt bekend net nu dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zich in New York buigt over een algemeen kernwapenverbod, 70 jaar na de atoomaanvallen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki. De onderhandelingen hebben echter weinig slagkracht: niet een van de kernmachten is vertegenwoordigd.

De Verenigde Staten en Rusland bezitten nog altijd het grootste kernwapenarsenaal, gevolgd door Groot-Brittannië, Frankrijk, India, China en Pakistan. Over het kernwapenprogramma van Noord-Korea en Israël bestaat veel onduidelijkheid.

Meest gelezen