Portret George Michael van Damien Hirst voor half miljoen euro onder de hamer

In Dallas is een portret van George Michael van de hand van Damien Hirst voor 580.000 dollar (534.000 euro) verkocht op een veiling voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de strijd tegen HIV/aids.

"Beautiful beautiful George Michael love painting." Zo heet het schilderij van Damien Hirst dat in Dallas onder de hamer is gegaan. Dat gebeurde op het MTV RE:define liefdadigheidsgala. Het werk beeldt wijlen George Michael af en bracht liefst 580.000 dollar (ruim 534.000 euro) op.

De opbrengst gaat naar de Goss-Michael Foundation, een liefdadigheidsinstelling opgericht door Michael en zijn voormalige partner Kenny Goss. De stichting ondersteunt de strijd tegen HIV/aids.

"Een fantastisch resultaat van 580.000 dollar voor dit schilderij van superster Damien Hirst", schrijft Goss bij een foto van het werk op Instagram. "Dankjewel Damien."

Meest gelezen