Vakbonden keuren sociaal plan bij ING België goed

De drie grote vakbonden hebben zich achter het sociaal plan bij de Belgische tak van ING geschaard. Dat akkoord zou mogelijk morgen al getekend kunnen worden. In totaal zouden er 932 medewerkers ontslagen worden in plaats van de 1.700 die eerst waren genoemd. ING wil de activiteiten in ons land fors herstructureren.

De leden van de socialistische bediendenvakbond BBTK hebben als eerste het akkoord goedgekeurd. Vanavond was dat ook het geval bij de liberale ACLVB en de christelijke LBC. Morgen zou het akkoord mogelijk al ondertekend kunnen worden.

Daarmee komt een einde aan spanningen bij ING België. Begin oktober had de bank aangekondigd dat er tegen 2021 één op de drie banen moest verdwijnen. Het ging om 3.500 banen, waarvan er 1.700 door gedwongen ontslag.

Intussen is dat na veel onderhandelen teruggedrongen tot 932 ontslagen. De directie zal een vrijwillige vertrekregeling uitwerken voor 55-plussers die tien jaar anciënniteit hebben.

Wel zal het overblijvende personeel flexibeler moeten werken. Zo zouden de kantoren van ING een uur langer open moeten blijven tot 17 uur en zouden commerciële medewerkers meer ter beschikking moeten zijn van de klanten.

Meest gelezen