Verdachte van Meir-incident blijft langer aangehouden

De verdachte man die vorige week met hoge snelheid over de Meir in Antwerpen reed, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer beslist.

De Fransman van Tunesische afkomst  blijft aangehouden voor poging tot terroristische moord en inbreuk op de wapenwetgeving. Toen de verdachte even na het incident op de Meir werd opgepakt aan de Sint-Michielskaai, vond de politie onder meer een gedemonteerde riotgun in diens wagen.

Maar het blijft onduidelijk of de man terroristische motieven had. Hijzelf verklaart dat hij op zoek was naar zijn vriendin en zich per ongeluk op de Meir bevond. De "hoge snelheid" waarmee hij over de Meir reed, moet ook nog nader worden onderzocht, want dat blijkt momenteel enkel uit getuigenverklaringen.

"Niet overtuigd dat het om terrorisme gaat"

Het federaal parket denkt niet dat de man die over de Meir reed, terroristische bedoelingen had. Na 5 dagen onderzoek zegt het parket dat het niet overtuigd is dat het om terrorisme ging. Het parket had gevraagd om de man alléén aan te houden voor inbreuken op de wapenwet. Maar de raadkamer heeft zijn aanhouding toch verlengd voor poging tot moord in een terroristische context.

Meest gelezen