Nicolas Maeterlinck

Willy Naessens laat 25 huizen ontruimen voor luchtshow boven stoeterij

In de marge van het BK mennen dat Willy Naessens in september organiseert, zet de industrieel een heuse luchtshow op poten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Om dat veilig te laten verlopen, moeten de bewoners van 25 huizen in de buurt hun woonst even verlaten.

In het weekend van 16 en 17 september vindt in en rond de stoeterij van Willy Naessens in Elsegem het Belgisch kampioenschap mennen plaats. Vorig jaar lokte het evenement zowat 10.000 bezoekers naar de deelgemeente van Wortegem-Petegem, maar dit jaar wil de industrieel bekend van "The sky is the limit" nog meer volk lokken. Daarom organiseert hij in de marge een luchtshow.

Concreet zullen verschillende vliegtuigen boven een wei- en akkerland in de buurt van de stoeterij allerlei kunstjes uitvoeren. In die zone staan ook 25 woonhuizen. Om de veiligheid te garanderen, zullen de inwoners van die huizen hun woonst even moeten verlaten.

"Over een zone van een kilometer lang en 800 meter breed zullen we de bewoners vragen hun woning gedurende anderhalf uur te verlaten", zegt Naessens aan Het Laatste Nieuws. "De landbouwers zullen ook niet op hun land kunnen werken. We nodigen iedereen uit op onze festiviteiten waar we hen uiteraard in de watten gaan leggen." Hoewel hij zijn buren niet kan verplichten mee te werken, toont hij zich overtuigd dat ze dat zullen doen.

"Ik verwacht geen polemiek"

Burgemeester Luc Vander Meeren (Open VLD) van Wortegem-Petegem bevestigt het bericht aan deredactie.be. "We hebben een aanvraag voor een luchtshow ontvangen", zegt hij. "Principieel staan wij daar niet negatief tegenover. We willen onze ereburger Willy Naessens steunen. Vanuit mijn positie moet ik natuurlijk wel over de veiligheid waken."

Vander Meeren beaamt dat de bewoners van zowat 25 huizen hun woonst tijdelijk zullen moeten verlaten, maar hij verwacht geen moeilijkheden. "Willy is erg graag gezien in Elsegem en veel mensen appreciëren hem. Ik wil niet op de feiten vooruit lopen, maar ik verwacht geen polemiek."

"Willy doet een beroep op een professioneel team luchtacrobaten dat eerder shows boven Leopoldsburg uitvoerde. Ik heb hen ontmoet en zij stellen veiligheid boven alles. Zo zullen ze een tijdelijke luchtverkeerstoren op de terreinen van Willy optrekken en zal het spektakel enkel doorgaan als de wind en het weer gunstig zijn."

Meest gelezen