Antwerps schepen Van Campenhout weer in behandeling voor alcoholprobleem

De Antwerpse schepen van sport Ludo Van Campenhout (N-VA) moet opnieuw in behandeling voor alcoholproblemen. Volgens burgemeester Bart De Wever kan hij intussen wel blijven functioneren als schepen. In 2012 onderging Van Campenhout al eens een ontwenningskuur. Dat schrijven de kranten van Mediahuis en Het Laatste Nieuws.
Sportschepen Ludo Van Campenhout op persvoorstelling "Ronde van Vlaanderen"

Van Campenhout antwoordde vorige week op een commissievergadering van het Antwerpse stadsbestuur stevig aangeschoten op de vragen. Hij raakte moeilijk uit zijn woorden, maakte "foute" grapjes en liet de technische uitleg over aan zijn medewerker, aldus de kranten.

De N-VA'er werd door burgemeester en partijvoorzitter De Wever opgeroepen voor "een aantal intense gesprekken". Hij blijft de steun genieten van zijn partij en kan dus aanblijven als schepen. Van Campenhout, ook Vlaams parlementslid, zal zich laten begeleiden door zijn arts. De N-VA’er kampte eerder al met een drankprobleem. Dat leidde begin 2012 tot een drie weken durende ontwenning in het Jellinek Retreat in Westpunt, Curaçao.

Van Campenhout zal zich opnieuw laten behandelen voor zijn alcoholverslaving, na overleg met de partijleiding van de N-VA. Van Campenhout beseft ook zélf dat er een probleem is, en zal zich dit keer in eigen land laten behandelen. Ludo Van Campenhout zelf wilde liever geen interview geven.

Meest gelezen