Claudia Cardinale tolt in het rond op affiche Filmfestival van Cannes

Een oude foto van de Italiaanse actrice Claudia Cardinale vormt het beeld van de affiche van het 70e Filmfestival van Cannes. Het snapshot dateert van 1959, maar zou stevig geretoucheerd zijn.

Een vrolijk dansende en rondtollende Claudia Cardinale als prille twintiger: dat beeld siert dit jaar de affiche van het Filmfestival van Cannes dat plaatsvindt van 17 tot en met 28 mei.

Zelf is de Italiaanse actrice bekend van "La ragazza con la valigia" en "Il gattopardo" verheugd dat het gerenommeerde filmfestival een foto van haar centraal plaatst. "Deze dans op een dak in Rome dateert van 1959", herinnert ze zich de opname. "Niemand kent de naam van de fotograaf, ook ik ben die vergeten. Deze foto herinnert me aan mijn beginjaren, aan een tijd waarin ik nooit had gedacht op een dag de trappen van het beroemde Palais du Cinéma te bestijgen."

(Lees voort onder afbeelding)

Getty Images

De affiche is gemaakt door het agentschap Bronx op basis van een foto uit de archieven van Getty Images. Het magazine Neon heeft de affiche nauwkeurig met het oorspronkelijke beeld vergeleken en komt tot de conclusie dat de figuur van Cardinale grondig is geretoucheerd.

"We gokken dat de taille van de actrice 10 centimeter smaller is gemaakt", schrijft het magazine. "Ze is ook een deel van haar dij en een teen kwijtgespeeld. Jammer."

Meest gelezen