Ketnetters klussen tegen honger voor Hongersnood 12-12

Ketnet heeft de actie "Klusjestegenhonger" gelanceerd in het kader van de geldinzamelingsactie Hongersnood 12-12. Het Consortium 12-12 zamelt geld in om de twintig miljoen mensen in Afrika die honger lijden te helpen. Bijna anderhalf miljoen kinderen zijn ernstig ondervoed in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria.

Ketnet wil met de actie "Klusjestegenhonger" geld inzamelen voor Hongersnood 12-12. De jongerenzender van de VRT roept alle Ketnetters op om in de paasvakantie hun steentje bij te dragen aan de geldinzamelingsactie voor de ondervoede mensen in Afrika.

Met een "Kluskaart" kunnen kinderen 12 euro inzamelen door klusjes uit te voeren. De Ketnetwrappers trekken er in de paasvakantie op uit om mee te gaan klussen met de Ketnetters.

Tijdens de paasvakantie zendt "Karrewiet" reportages uit over de actie "Klusjestegenhonger". In de tweede vakantieweek focust "Karrewiet" tijdens een themaweek op het gebruik van technologie in Tanzania.

"Als Ketnet vinden we het belangrijk om duiding op kindermaat te geven over de problemen in de wereld, zoals hongersnood. Maar we willen ons ook engageren. Met de actie klusjestegenhonger geven we kinderen de tools om er zelf iets aan te doen. Op een toegankelijke manier kunnen ze zelf hun steentje bijdragen. En dat op een heel positieve manier", meldt Maarten Janssen, de netmanager van Ketnet.

Meest gelezen