Meetapparatuur geeft op "mysterieuze" wijze de geest bij opening tombe Christus

Bij de opening van de tombe van Jezus Christus in het kader van de restauratie van de Heilig Grafkerk heeft de meetapparatuur van het renovatieteam het op "onverklaarbare" wijze plots laten afweten. Dat zegt teamleider Antonia Moropoulou.
AFP or licensors

Op 26 oktober vorig jaar heeft in de Heilig Grafkerk in Jeruzalem een unieke gebeurtenis plaatsgevonden: voor het eerst in zowat tweehonderd jaar hebben wetenschappers de tombe geopend waarin volgens de Bijbel ooit Jezus Christus te rusten is gelegd na zijn kruisiging. Dat gebeurde in het kader van de renovatie van de eeuwenoude kerk, die toen volop aan de gang was.

Concreet wou het team de tombe met elektromagnetische straling onderzoeken. Dat bleek moeilijker dan gedacht wegens een "onverklaarbaar" fenomeen waarover teamleider Moropoulou aan journalisten van het programma "13h15 les Français" op France 2 vertelt. Nauwelijks was het heiligdom geopend, of alle apparatuur gaf op mysterieuze wijze de geest, zo houdt ze vol.

"Ik kan jullie niks meer vertellen", zegt ze (vanaf minuut 19 in onderstaand fragment). "Sommige fenomenen vallen niet te verklaren. Dit is een levende tombe, de tombe van Christus. Ik denk dat iedereen kan begrijpen dat natuurlijke verschijnselen elektromagnetische velden kunnen verstoren. De kracht waarmee iemand gelooft of denkt, maakt daar deel van uit."

De renovatie van de Heilig Grafkerk is eerder deze maand na tien maanden afgerond. Dat was nodig omdat veel stenen van het gebouw door vochtinsijpeling al decennialang fragiel en poreus waren. Toch luiden sommigen ook nu nog de alarmbel omdat de kerk letterlijk op losse grond zou zijn gebouwd, waardoor ze op instorten zou staan.

AFP or licensors

Meest gelezen