Politie zoekt man met blauwe jas in moordzaak Knokke

De politie is nog altijd op zoek naar een man met een blauwe jas die urenlang rondhing in de buurt van de plaats waar een jonge vrouw op 22 januari in Knokke werd vermoord. Na een eerdere oproep in het VTM-programma "Faroek" zijn alle getuigen die op camerabeelden te zien zijn, gevonden, behalve een man met een blauwe jas.  

Op beelden van bewakingscamera's die de politie vrijgaf, is verschillende keren een man met een blauwe jas te zien. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat het om één en dezelfde persoon gaat. "Tussen 7 uur en 14 uur hebben wij dezelfde man verschillende keren in beeld", zegt hoofdinspecteur David Roelant in "Faroek".

Rond 7 uur is op de beelden een lichtje van een gsm of zaklamp te zien op het strand. Volgens de speurders zou dit ook de man met de blauwe jas zijn. Pas om 8 uur komt hij voor het eerst echt in beeld.

Op dat moment komt hij uit de richting van de latere vindplaats van de vrouw en gaat hij zigzaggend richting zee. "We zien hem meerdere keren met zijn voeten in het zand wrijven, precies alsof hij iets aan het zoeken is", zegt Roelant.

Een half uur later zien getuigen de man staren richting het staketsel waar het lichaam van de jonge vrouw lag. Het vreemde gedrag van de man blijft aanhouden. Ter hoogte van het sleepspoor wrijft hij opnieuw meermaals met zijn voeten in het zand.

Ook de volgende uren blijft dezelfde blauwe jas opduiken op de camerabeelden. Rond 10.30 uur begint de man plots te joggen, terwijl hij om 11.25 uur geërgerd in het zand lijkt te schoppen. De speurders hebben ook de indruk dat de man op dat moment in zichzelf aan het praten of aan het bellen is. Rond 11.40 uur verdwijnt hij voor lange tijd uit beeld.

Even na 14 uur, wanneer het lichaam van de vrouw al gevonden is, verschijnt dezelfde man op de Zeedijk. Op het moment dat de politie passeert, wandelt hij naar het Lichttorenplein. Daar wordt hij om 14.07 uur een laatste keer gezien op camerabeelden. De man met de blauwe jas stapt de Diksmuidestraat in, maar vanaf dat moment ontbreekt van hem elk spoor.

Getuigen gezocht

De man is ongeveer 1,70 tot 1,75 meter groot. Hij droeg een felblauwe
jas met kap, een donkere muts, een donkere broek en sportschoenen.
Alle informatie is welkom op het gratis nummer 0800/30300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

De politie verzekert dat alle tips vertrouwelijk zullen behandeld
worden. De bewuste man mag uiteraard ook zelf met zijn verhaal naar de
politie stappen.

Onduidelijkheid

Het lichaam van de jonge vrouw werd op zondag 22 januari om 12.20 uur
aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van
de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat de jonge vrouw in de
loop van de nacht met geweld om het leven werd gebracht. Op het strand
werd ook een sleepspoor van ongeveer 40 meter aangetroffen. Voorlopig
blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje
uit met haar vriend.

Meest gelezen