Slachtoffer van explosie Sint-Agatha-Berchem overleden

De man die zaterdagochtend zwaargewond was geraakt bij de explosie in Sint-Agatha-Berchem, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een man geboren in 1941. Hij was één van de bewoners van het gebouw, waar hij een flat huurde.

De explosie in de Groot-Bijgaardenstraat in Sint-Agatha-Berchem deed zich zaterdag rond 07.30 uur voor, op de eerste verdieping van een gebouw met drie verdiepingen, en werd gevolgd door een hevige brand. 

J.V., die op de eerste verdieping aanwezig was, raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek, waar hij aan zijn verwondingen is overleden.

Bij de bluswerken raakte ook een brandweerman lichtgewond.

De juiste oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Vermoedelijk lag een gaslek aan de basis, maar het definitieve verslag van de branddeskundige is nog niet klaar.

Meest gelezen