Wie heeft het meeste uithouding: de kroonprins of de koning?

Koning Filip (56) heeft tussen zijn drukke programma door in Denemarken tijd gemaakt voor wat sport. Hij trok zijn loopschoenen aan en ging met de Deense kroonprins Frederik (48) joggen in Kastellet. Vraag is wie van de twee het meeste uithouding heeft?

Het weer vandaag in de Deense hoofdstad zit niet mee: het is grijs, fris en miezerig. Maar dat hield enkele sportieve royals niet tegen. Filip en Frederik besloten na een culinair evenement tijdens het staatsbezoek te gaan joggen in Kastellet, niet ver van De Kleine Zeemeermin. Kastellet is een vestigingswerk en eigendom van de Deense Defensie. Het omvat een prachtig park waar heel wat mensen komen wandelen.

Filip en Frederik kregen het gezelschap van enkele medewerkers en lijfwachten tijdens hun tocht (zie foto: mensen achter hen in het zwart gekleed). Filip heeft sport altijd al belangrijk gevonden. Zo liep hij nog vlotjes mee tijdens de Warmathon aan de voet van het Atomium in december. Hij droeg toen dezelfde outfit. (zie video onder)

Frederik is echter wel wat meer gewoon. Hij loopt regelmatig een marathon en schuwt ook geen triatlons (foto). Vraag is dus wie het meeste uithouding heeft? Wij gokken op de 8 jaar jongere Frederik.

Meest gelezen