"Peking express" wordt paradepaardje van Q2 op zondagavond

Q2 pakt vanaf 9 april op zondag uit met een grote klepper: reisprogramma "Peking express" maakt zo de entree door de grote poort. Op de traditionele televisieavond staat het avontuurlijke programma tegenover een ander programma dat terug is van weggeweest: "De 3 wijzen".

Dat Sean Dhondt het avontuurlijke programma "Peking express" zou presenteren, was al bekend. Als copresentator krijgt hij de Nederlander Rik van de Westelaken, een populaire verslaggever en nieuwslezer. Aan het programma nemen 3 Belgische en Nederlandse duo's deel.

Het format blijft grotendeels ongewijzigd: met een budget van amper één euro per dag moeten de duo's zo snel mogelijk door Zuidoost-Azië liften. Bestemmingen dit jaar zijn Vietnam, Laos en Cambodja. De reis begint in het noorden van Vietnam, en eindigt 9 weken later aan de wereldberoemde tempels Angkor Wat in Cambodja.

Het duo dat als eerste de eindbestemming bereikt, kan tot 30.000 euro winnen, afhankelijk van hoe goed ze het doen in de opdrachten tijdens de race. De afvaller maakt dit jaar telkens een kans om opnieuw in de race te komen, al komt hun lot dan in handen van een bekende Belg of Nederlander, die tijdelijk met hen meelift.

De vernieuwde "Peking Express" krijgt op zondagavond een belangrijke plaats in het uitzendschema van Q2. Op 9 april start bovendien op Eén ook de vernieuwde "De 3 wijzen", onder leiding van Kobe Ilsen.  Q2's zusterzender VTM programmeert op zondagavond traditioneel een film. Op Vier is zondagavond traditiegetrouw "crime night".

Meest gelezen