ACV-Transcom: "Grondpersoneel wordt in de kou gezet"

ACV-Transcom, de vakbond voor transport en commmunicatie, reageert verbijsterd op het nieuws dat Thomas Cook Airlines Belgium zijn activiteiten stopzet. "Dit is een ramp voor de tweehonderd getroffen personeelsleden", klinkt het.
BELGA/VIDAL

Vooral het feit dat het grondpersoneel ontslagen wordt, stuit de vakbond tegen de borst. "Het is schandalig dat Thomas Cook Airlines Belgium en Brussels Airlines het grondpersoneel volledig in de kou laat staan."

Volgens ACV-Transcom zullen ook andere bedrijven op de luchthaven hier gevolgen van dragen en zullen ook daar indirect banen sneuvelen.

De vakbond wijst er op dat er nog maar twee grote Belgische luchtvaartmaatschappijen overschieten: Brussels Airlines en Tui Airlines. Vanaf 2018 zal Brussels Airlines onderdeel uitmaken van de low-costmaatschappij Eurowings. "Waarschijnlijk staat die ook nog voor een reorganisatie."

Meest gelezen