Automobilist die vluchtmisdrijf pleegde in Gent, geeft zich aan

De automobilist die vannacht een jonge vrouw aanreed in Gent en daarna vluchtmisdrijf pleegde, heeft zich aangegeven. Het gaat om een 20-jarige man uit Kortrijk. Het slachtoffer, een 22-jarige fietsster, verkeert nog steeds in levensgevaar.

De politie kreeg om 3.54 uur de melding van een ongeval op de Gentse stadsring. Ter hoogte van het kruispunt van de Charles De Kerchovelaan en de Kunstlaan, aan het Citadelpark, werd een vrouw op de fiets aangereden. Het gaat om een jonge vrouw die geboren is in 1994.

De bestuurder is daarna weggevlucht. De vrouw werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige zou de fietser zijn aangereden ter hoogte van een fietsoversteekplaats.

Het verdere onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval loopt volop. Intussen heeft de automobilist zich aangegeven. Het gaat om een 20-jarige jongeman uit Kortrijk. Morgen verschijnt hij voor de onderzoeksrechter.

Meest gelezen