Copiloot American Airlines sterft tijdens vlucht: "Vliegtuig is zonder probleem geland"

Een copiloot van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines is tijdens een vlucht van Dallas naar Albuquerque overleden.

Het vliegtuig - een Boeing 737-800 - was zo'n twee mijl (omgerekend iets meer dan drie kilometer) verwijderd van de landing, toen de luchthaven van Albuquerque een medische noodoproep kreeg van de vlucht. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven bevestigd. 

"Het vliegtuig is geland zonder problemen en is naar de gate getaxied, waar de hulpverleners stonden te wachten." Maar voor de copiloot kon geen hulp meer baten. 

Bij de landing van een Boeing 737 kunnen de meeste taken door één bemanningslid uitgevoerd worden, maar het zorgt wel voor een aanzienlijke verhoging van de stress en de werkdruk voor de kapitein.

De luchtvaartmaatschappij heeft haar steun betuigd aan de familie en collega's van de piloot. Het is niet de eerste keer dat er een piloot van American Airlines sterft in de lucht. In 2015 overleed een piloot die van Phoenix naar Boston onderweg was. Zijn copiloot slaagde er toen in om het vliegtuig veilig aan de grond te zetten in New York.

Meest gelezen