Drake speelt inhaalconcert in Amsterdam voor halflege zaal

De Canadese rapper Drake heeft gisterenavond in Nederland opgetreden voor een halflege zaal. Drake gaf maandag ziek verstek voor zijn concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Gisteren besloten zijn boze Nederlandse fans dan weer om massaal thuis te blijven.
2013 Getty Images

De Ziggo Dome biedt plaats aan 14.000 bezoekers en is qua grootte dus vergelijkbaar met het Sportpaleis in Antwerpen. Gisterenavond kwamen er voor het uitgestelde concert van Drake "amper" 9.100 mensen opdagen. De ontgoocheling na het uitgestelde concert van maandag bleek bijzonder groot.

Fans konden na de verplaatsing van het concert hun geld terugkrijgen van concertorganisator Mojo. Een groot deel van hen heeft dat ook gedaan: eén derde van de zitjes in de Ziggo Dome bleef effectief leeg.

Drake zelf liet het niet aan zijn hart komen, en begon uiteindelijk bijna een uur te laat aan zijn show, naar eigen zeggen zodat laatkomers niets moesten missen. Drake is zelf niet bepaald stipt: maandag moest zijn show beginnen om 21 uur. Maar pas om 22.15 uur werd omgeroepen dat Drake op doktersadvies niet zou optreden.

Meest gelezen