Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ivanka Trump wordt onbezoldigd medewerker van de Amerikaanse overheid

Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, wordt onbezoldigd medewerker van de Amerikaanse overheid, net als haar man Jared. De 35-jarige Trump had vanuit haar functie als adviseur al een kantoor in het Witte Huis. Maar de onduidelijkheid van haar positie en de ethische problemen die dat zou kunnen veroorzaken, lokten veel kritiek uit.

Ivanka Trump kondigde het nieuws aan in een communiqué. "Ik heb de bezorgdheden van de sommigen over mijn rol als presidentieel adviseur gehoord. Daarom zal ik voortaan werken als onbezoldigde bediende van het Witte Huis en ondergeschikt zijn aan dezelfde regels als alle andere federale werknemers."

Het Witte Huis reageerde meteen positief op het initiatief van de presidentsdochter. "De rol van Ivanka als "first daughter" en adviseur is er een zonder precedent. Dat ze aan de slag gaat als onbetaalde bediende bekrachtigt onze inspanningen op het vlak van ethiek en transparantie."

Ivanka Trump heeft sinds de inauguratie van haar vader een prominente rol in de West Wing, de westelijke vleugel van het Witte Huis waar alle belangrijke beslissingen worden genomen. Ze tekent ook present bij alle staatsbezoeken van buitenlandse leiders aan het Witte Huis, zoals recent nog bij het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Meest gelezen