Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil Thomas Cook Airlines Belgium overnemen

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overnemen. Als het tot een akkoord komt, zouden 160 piloten en cabinemedewerkers van Thomas Cook Airlines Belgium overgaan naar Brussels Airlines. 40 arbeidsplaatsen bij het grondpersoneel zouden verdwijnen.

Beide luchtvaartmaatschappijen maakten vandaag de intentie tot overname bekend. 

Naast de piloten en het cabinepersoneel gaan alle slots en twee vliegtuigen van TCAB over naar Brussels Airlines. De drie overige vliegtuigen zouden worden opgenomen in de Thomas Cook Group. 

Binnen het project zou Brussels Airlines het merendeel van de Belgische Thomas Cook-klanten vervoeren en hen een ruimere keuze bieden aan bestemmingen, vluchten en vertrekdagen. Door deze overeenkomst zou Thomas Cook België vanaf november 2017 niet langer gebruikmaken van TCAB-vluchten.

Voor de 40 arbeidsplaatsen die bij het grondpersoneel verdwijnen, werd een collectieve procedure opgestart met de TCAB-vakorganisaties en werknemersvertegenwoordiging.

Meest gelezen